Какво да носим в аптечката си за път за децата?

Аптечка за път за деца – 10 задължителни помощника!

In News, За детето by panactivLeave a Comment

Аптечка за път – това не е просто кутия със стерилни превръзки и лекарства. Тя предоставя спокойствие и готовност да се справите с най-различни ситуации, когато вашето дете се почувства зле, или се изправи пред здравословни проблеми по време на път. Тя е нашият спасител в най-трудните моменти, когато децата се нуждаят от грижа и внимание. В аптечката за път се съдържат всички неща, които ни позволяват да се грижим за тях, когато са най-уязвими. Аптечката за път е нашият спасителен пояс, затова в тази статия ще ви предложим списък с неща, които следва да включите в нея, за да сте подготвени в извънредни ситуации.

Заредете си аптечката предварително и я дръжте на удобно за вас място. Ето и кои са най-важните помощтни средства за вашата мобилна аптечка:

  1. Термометър – има различни видове термометри, включително класически, за уста, ушни и безконтактни термометри. Изберете този, който е удобен за използване при вашето дете.
  2. Температуропонижаващо – сироп и супозитории. Винаги имайте наличен сироп, подходящ за възрастта на вашето дете. Супозиториите също са задължителни в случай на повръщане на детето и невъзможност да приеме медикамент през устата.
  3. Антисептик, лепенки и пинцета– за почистване и обеззаразяване на рани и премахване на трудни за изваждане частици като бодли.
  4. Антихистамин – в случай на алергия е необходимо противоалергично лекарство – сироп, капки или гел за мазане – според състоянието и възрастта на детето.
  5. Препарат против повръщане – супозитории, прахчета или сироп – отново съобразени с възрастта на детето.
  6. Препарат против диария – особено в летните месеци е задължително да присъства в аптечката ни за път. Добра идея е да добавите и пробиотик при тези случаи.
  7. Репелент – препарат, който спасява малчовците от хапещи насекоми.
  8. Слънцезащита – отново неизменна част от козметиката за най-малките в слънчевите дни.
  9. Инхалатор – при деца с астма или респираторни проблеми, инхалаторът може да бъде спасителен пояс при критични състояния.
  10. Физиологичен разтвор/спрей – при първи симптоми на хрема е добре да носим със себе си този помощник, за да изчистим натрупаните секрети в малкото носле и да улесним дишането.

Надяваме се да сме ви улеснили в избора какво да добавите към вашата аптечка за път. А какво съдържа вашата в момента?

Leave a Comment